Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Projektiranje državne ceste D229, dionica Razvor-Zagorska Sela

radovi-na-cesti

U prostorijama Općine Kumrovec dana 22.10.2015. organiziran je sastanak između predstavnika Hrvatskih cesta, g. Šnajdera, projektanata dionice D229 Razvor-Zagorska Sela, g. Hršaka, načelnika Općine Kumrovec i Zagorska Sela g. Ulame i Kodrnje, predsjednika mjesnog odbora Razvor Maria Lončara te predstavnika komunalnih službi koje djeluju na području Općina Kumrovec i Zagorska Sela; Zelenjak plina d.o.o., HEP Grupe d.d. te Zagorskog vodovoda d.o.o.

Sastanak je organiziran u svezi zajedničkog projektiranja i izgradnje predmetne dionice ceste. Predstavnici komunalnih službi definirali su postojeće stanje komunalnih instalacija uz cestu te će iste biti uvrštene u projekt rekonstrukcije. Infrastrukturu koja se nalazi uz profil ceste poput magistralne cijevi Zagroskog vodovoda te glavne plinske cijevi biti će potrebno izmjestiti budući da se nesmiju nalaziti ispod ceste već uz cestu. Odvodnju otpadnih voda sa predmetne dionice moguće je izvesti budući da je pri rekonstrukciji D205 ostavljen priključak za odvodnju predmetne dionice.

Infrastruktura HEP Grupe i Hrvatskog Telekoma nalazi se izvan postojećeg trupa ceste te istu neće biti potrebno izmještati. Ukoliko će neki stupovi smetati oni će se izmjestiti sukladno planu izmještanja koji će se izraditi u sklopu projektne dokumentacije za rekonstrukciju.

Načelnici Općine Kumrovec i Zagorska Sela usuglasili su se kako bi bilo poželjno da se cijelom trasom rekonstrukcije na području Općine Kumrovec i dijelom na području Općine Zagorska Sela izgradi nogostup u svrhu povećanja sigurnosti pješaka kao sudionika u cestovnom prometu.

Rezultati dogovora na održanom sastanku biti će iznjeti projektantskom timu koji radi na pripremi projektne dokumentacije za rekonstrukciju predmetne dionice državne ceste D229.