Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

2021. godina – Prvi dolazak WRC-a u Hrvatsku definitivno je bio pun pogodak! Na 20 brzinaca kroz Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju uživali smo u fantastičnoj jurnjavi najboljih relijaša današnjice, a sve je kulminiralo završnicom za pamćenje.

Nema sumnje, Croatia Rally već u svom debiju ostavio je dubok trag u Svjetskom reli prvenstvu, a to su prepoznali i fanovi, koji su proglasili upravo hrvatsku stanicu u kalendaru odlučujućom u borbi za naslov prvaka u 2021. godini.

Iako je Hrvatska bila rano u rasporedu i nakon naše utrke još se vozilo desetak drugih, ono što se dogodilo na Power Stageu u Kumrovcu zaljubljenici u reli smatraju da je bilo ključno za osmi naslov prvaka Sebastiena Ogiera.

2022. godina – Finac Kalle Rovanpera (Toyota) proslavio je pobjedu na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju. U dramatičnoj završnici utrke u Kumrovcu ukupno je za 4.3 sekunde nadmašio Estonca Ott Tanaka (Hyundai).

2023. godina – Pobjedu na WRC Croatia Rallyju svojom vožnjom osigurao si je Elfyn Evans zajedno sa suvozačem Scottom Martinom. Estonac Ott Tänak osvojio je drugo mjesto na Croatia Rallyju, a nakon teškog vikenda za Hyundai, Esapekka Lappi završio je posljednji brzinac i osvojio treće mjesto na WRC Croatia Rallyju.

2024.godina – Prekrasan sunčan dan u Kumrovcu obilježen je ukupnom pobjedom osmerostrukog svjetskog Rally prvaka Francuza Sebastiena Ogiera (Toyota Yaris) na 4. izdanju WRC Croatia rally-a. Po četvrti puta najbolji su svjetski rally vozači vozili su brzinac Zagorska Sela – Kumrovec.