Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Društvo „Naša djeca“ Kumrovec je udruga osnovana u studenome 1997.godine.

Društvo okuplja 20-25 članica koje kroz godinu provode niz aktivnosti vezanih uz djecu:

1. U veljači Društvo organizira Dječji fašnik u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Kumrovec, na kojem se dodjeljuju novčane nagrade najboljim maskama, prigodna nagrada Dječjem vrtiću „Jaglac“, a sve maske dobivaju besplatne krafne i čokolade koje Društvo osigura samo ili u suradnji sa sponzorima.
Također je postala praksa da svu maskiranu djecu Društvo besplatno vodi na kino predstavu u Zagreb.

2. Društvo uređuje dječji park u Kumrovcu, te obično uz Dan planeta zemlje organizira bojanje klupa i igrala u parku, te uređenje stazica i cvjetnjaka.

3. U svibnju se uz Dan obitelji organizira zajednički piknik na otvorenom, u parku ili na igralištu.

4. U lipnju se nagrađuju naj-učenik i naj-učenica prema izboru koji se provodi među djecom.

5. U rujnu Društvo već tradicionalno, u suradnji sa Krapinsko zagorskom županijom, organizira Dječju likovnu koloniju koja okuplja djecu iz ostalih Društava „Naša djeca“ iz cijele naše županije, tako da se skupi i desetak Društava.

6. U listopadu se obilježava dječji tjedan uz niz likovnih i drugih kreativnih radionica, te se sada već 5 godina za redom organizira druženje naše djece sa djecom iz doma Nazorova u Zagrebu.

7. U prosincu Društvo organizira radionice za izradu čestitaka koje se šalju novorođenoj djeci , slažu se paketi za socijalno ugrožene obitelji i obitelji sa više djece.
Društvo, također, prije samostalno, a sada već tri godine za redom, u suradnji sa Udrugom branitelja Domovinskog rata Kumrovec –Zagorska Sela, organizira doček Djeda Mraza, sa
podjelom poklona i zajedničkim druženjem u općinskoj vijećnici uz film, grickalice i sokove.

Uz sve navedeno članice našeg Društva zajedno sa našom djecom sudjeluju na likovnim radionicama drugih Društava Naša djeca u našoj županiji.
Pečenjem kolača pridružujemo se i sudjelujemo u svakoj manifestaciji i tako upotpunjujemo ponudu Općine Kumrovec.
Velika želja i cilj Društva „Naša djeca“ Kumrovec je izgradnja sjenice u našem dječjem parku, kao i postavljanje dodatnih igrala i zamjena dotrajalih klupa.