Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Započeta je dugoočekivana rekonstrukcija Turističko informativnog centra u Kumrovcu

U listopadu 2015. godine, Općina Kumrovec i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU potpisali su ugovor o sufinanciranju 1. Faze obnove Turističko informativnog centara u Kumrovcu. 1. Fazu obnove turističko informativnog centara koja uključuje promjenu krovišta zgrade TIC-a u Kumrovcu i ugradnju krovnih prozora, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati će do maksimalnog iznosa od 200.000,00 kuna dok je ostatak sredstava za rekonstrukciju osiguran proračunom Općine Kumrovec.

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 294.376,25 kuna. Po provedenom postupku javne nabave za izvođača radova odabran je: Obrt za usluge TESAR-KROVOPOKRIVAČ vl. Dane Cindrić iz Klanjca. Završetak radova planiran je unutar 30 dana.

Zgradu Turističko informativnog centra, Općina Kumrovec dobila je darovnim ugovorom od strane Republike Hrvatske 2012. godine.  Općina Kumrovec odmah je pristupila izradi projektne dokumentacije te je dozvola za rekonstrukciju ishođena u ožujku 2015. godine. Do sada u izradu projektne dokumentacije za uređenje TIC-a u Kumrovcu utrošeno je 150.000,00 kuna

Ovaj projekt nastavak je uspješne suradnje Općine Kumrovec i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU budući da je ovo drugi projekt u 2015. godini na području općine sufinanciran sredstvima ministarstva. Ranije u 2015. godini sredstvima ministarstva u 80 postotnom iznosu financirana je izgradnja nerazvrstane ceste Ravno Brezje-Razdrto Tuheljsko koja je iznosila 368.449,08 kuna.