Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Edukacija poljoprivrednika 07. 04. 2022. godine

Dana 07.04.2022. godine u prostorima velike vijećnice Općine Kumrovec s početkom u 18:30 sati  održat će se edukacija od strane Ministarstva poljoprivrede Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede (Savjetodavna služba) sa temom sadnje sadnica pogodnih za naše područje. Prilikom edukacije nekolicina OPG-a će na  vlastitim primjerima predstaviti sadnju različitih vrsta sadnica (kruška, lavanda, lješnjak i sl.)

Ponukani da se što više poljoprivrednih zapuštenih zemljišta stavi u funkciju i da se zemljišta obrađuju općina Kumrovec planira jednokratnom novčanom pomoći sufinancirati nabavku trajnih nasada. Iz tog razloga kako bi što više ljudi informirali o nasadima koji su podobni za naše područje organizirat ćemo edukaciju.  Edukacija će biti bazirana na podizanju trajnih nasada koji uspijevaju na našem području, a sve detaljne informacije moći ćete dobiti iz prve ruke od stručnih osoba kao i od strane OPG-ova koji već imaju podignute trajne nasade.

Planirana je Općinska subvencija poljoprivrednom gospodarstvu u vidu nabavke deklariranog sadnog materijala koji korisnici nabavljaju sami

Potencijalni korisnici sredstava su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti koja imaju sjedište odnosno prebivalište, i čija se proizvodnja odvija na području Općine Kumrovec.