Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

WRC Croatia – Kumrovec

“Pripreme za najpopularnije automobilističko natjecanje u svijetu uz F1 i vjerojatno najveće sportsko događanje u Hrvatskoj u posljednjih 30 godina u punom su jeku. Uzbuđenje sa svakim danom sve više raste, posljednji detalji se dorađuju. S velikim nestrpljenjem spremamo se dočekati ponajbolje reli vozače današnjice, a po prvi puta u Hrvatskoj imat ćemo posade iz Brazila, Kenije, Meksika, pa čak i Sjedinjenih Američkih Država. Uskoro slijede testiranja timova, kako bi se posade i automobili što bolje pripremili za WRC Croatia Rally. Ljubitelje oktanskih sportova očekuje sjajna atmosfera i bogat program u Fan zonama, slike Hrvatske obići će milijune ljudi diljem svijeta. Želim sreću svim vozačima, a posebno našim posadama koje će voziti rame uz rame s najvećima“, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallya. 

Putem ulaznice.hr/web/ u prodaji su ulaznice za sve Fan zone s najboljim pogledima na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda, u kojima posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna zabava uz sport, kompletan komfor, praćenje čitave utrke na video zidovima uz komentare i objašnjenja voditelja programa te dodatne zabavne i edukativne sadržaje.

Ukupno 66 posada s pet kontinenata, iz 26 zemalja, od čega osam hrvatskih, odmjerit će snage i svoje vozačke vještine na atraktivnim brzincima u čak pet  hrvatskih županija. U jednoj od njih svoje će iskustvo i umijeće pokazati i legenda auto moto sporta, Niko Pulić, koji će upravo na WRC Croatia Rallyju zaključiti svoju dugogodišnju karijeru i oprostiti se od svojih brojnih fanova. 
 
I ove godine u Hrvatsku kao vodeći u WRC poretku stiže mladi Finac Kalle Rovanpera. Prošlogodišnji Croatia Rally ne pamti po dobrome, izletio je sa staze već na prvom brzinskom ispitu. Ove će godine tražiti bodove koji bi ga zadržali na vrhu. Veliku konkurenciju imat će u Belgijancu Thierryju Neuvilleu i momčadskom kolegi Elfynu Evansu. Neuville je bio vodeći u Hrvatskoj nakon prvog dana natjecanja, ali u subotu je ispustio vodstvo zbog pogrešnog izbora guma. Evans je s druge strane pobjedu prepustio Sebastien Ogieru na posljednjem zavoju Wolf Power Stagea u Kumrovcu. Navijači su upravo tu završnicu Croatia Rallya proglasili prekretnicom sezone 2021 u WRC-ovoj anketi. Vratit će se i potpisnik najatraktivnijeg skoka prošlogodišnjeg natjecanja, Francuz Adrien Fourmaux, koji je zapalio publiku na brzinskom ispitu Kostanjevac – Petruš Vrh dugačkim letom. 
 
Hrvatske boje branit će osam posada predvođenih legendarnim Nikom Pulićem. Nastup je prijavio i aktualni prvak Hrvatske Viliam Prodan, na brzince Croatia Rallya vratit će se otac i sin Krešimir i Martin Ravenščak, Ivica Siladić i Željko Magličić, dok bi premijeru trebali imati Jan Pokos i Vjekoslav Čičko. Većina je hrvatskih posada prijavila automobile klase Rally4, dok će Siladić i Pulić nastupiti u jačim klasama.