Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Želite li raditi kao popisivač stanovništva? Evo kako se prijaviti.

Državni zavod za statistiku (DZS) uputio je javni poziv putem kojega traži kandidate zainteresirane za popisivače i kontrolore za provedbu popisa stanovništva.

Želite li biti popisivač ili kontrolor u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva? Državni zavod za statistiku (DZS) na svojim je službenim stranicama objavio javni poziv putem kojega traže zainteresirane za posao na popisu stanovništva koji će na terenu provoditi popisivači i kontrolori od 27. rujna do 17. listopada.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva pun dnevni angažman popisivača i kontrolora.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja, navodi se, između ostaloga, u javnom pozivu DZS-a. Dok će popisivači kroz osobne intervjue sa stanovništvom uz pomoć elektroničkih uređaja obavljati popis, kontrolori su zaduženi za nadzor rada određenog broja popisivača i daju im smjernice za rad tijekom trajanja popisa.

Bodovnu prednost će uz osnovne uvjete koje trebaju zadovoljiti imati kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, kao i nezaposleni i studenti, ali i oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitog prijevoznog sredstva. Rok za podnošenje prijava jest od 23. lipnja do 15. srpnja 2021. Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, ističe se u javnom pozivu zainteresiranima. Prilikom prijave potrebno je priložiti obostrano skeniranu osobnu iskaznicu. Kojim uvjetima trebate udovoljiti i kako se prijaviti, možete pronaći OVDJE.

Za područje Popisnog centra Kumrovec koji je zadužen za popis stanovništva općina Kumrovec, Tuhelj i Zagorska Sela procijenjeni potrebni broj popisivača je 8 te 1 kontrolor. Za područje Općine Kumrovec procijenjeni broj popisivača je 3.  

Ovim putem pozivamo Vas ukoliko ste zainteresirani za dužnost popisivača, da se javite na Javni poziv DZS-a. Postupak prijave je veoma jednostavan.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila ili na broj 049/553-728