Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Završen 1. Volonterski kamp KUM – VOL 2011

U organizaciji Volonterskog centra Zagreb , u Kumrovcu je od 5. do 17. lipnja boravila skupina volontera , na 1. Volonterskom kampu pod imenom KUM – VOL 2011.

Radeći na čišćenju i uređenju staze kroz arboretum koji se nalazi u sklopu Muzeja „Staro selo“, šestero je mladih iz cijelog svijeta, imalo priliku prisustvovati na radionicama izrade cvijeća od krep papira, te lončarskih proizvoda, a prisustvujući probama etno udruge „Zipka“ upoznali su i lokalne običaje i pjesme.

Photobucket

Alexandrine Dupras iz Kanade, Rade Radović iz Srbije, Soyoung Cho iz Koreje, Benoit Delval i Camilla Legal iz Francuske, te voditeljica kampa, Daniela Stuparić – Krajcar, bili su smješteni u jednoj od kućica u sklopu muzeja, što ih se posebno dojmilo. Osim samog volonterskog rada, u subotu 11.6. organizirali su malu olimpijadu za učenike OŠ Josipa Broza u Kumrovcu, a nedjelju su proveli na izletu kroz Zagorje, s kojeg su se vratili oduševljeni muzejima i prirodom.

Po završetku radova na uređenju staze, volonteri su organizirali okupljanje na prostoru arboretuma, te im je pročelnica Općine Kumrovec, Anamarija Borošak, podijelila priznanja, te se nastavilo druženje u neformalnoj atmosferi.

Kao trajni podsjetnik na njihov trud i rad, osim očitih rezultata, na ulaz u arboretum postavljena je i drvena ploča s imenima sudionika kampa koju su sami osmislili.

Photobucket