Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vandalizam na djelu

Poštovani,

Obaviještavamo Vas o ponovnom uništenju Općinske imovine.
Žalosno je i tužno da uz sav trud koji se ulaže, kako bi nam svima bilo ljepše i ugodnije, kao rezultat dobijemo vandalizam.
Ukoliko kao zajednica želimo da nam prostor za slobodno vrijeme bude ljepši, potrebno je razvijati svijest o potrebi čuvanja naše imovine.
Kao Općina poduzeli smo daljnje radnje za utvrđivanje počinitelja.

Vandalizam čini problem koji svojim obuhvatom nije zanemariv, a u čijem suzbijanju žitelji mogu aktivno sudjelovati na način da sve nedozvoljene aktivnosti prijave u Općinu Kumrovec.

Komunalno redarstvo u suradnji s nadležnom Policijskom upravom aktivno radi na rješavanju ove problematike na način da odmah po uočavanju štete prouzročene vandalskim činom, obavještava o tome nadležnu policijsku upravu kako bi poduzeli mjere u svojoj nadležnosti radi otkrivanja počinitelja.

I za kraj važno za dodati jeste činjenica da financijska sredstava utrošena na sanacije i popravke koja su nastala uslijed vandalizma mogla su biti utrošena na puno važniju komunalnu infrastrukturu stoga apeliramo na sve žitelje Općine Kumrovec da svojim ponašanjem i aktivnim djelovanjem doprinesu što boljem rješavanju problema vandalizma i oštećivanja Općinske imovine.