Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana je radionica po programu ruralnog razvoja za tip operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”

U ponedjeljak, 24. listopada 2016 godine, u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu, održana je radionica iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. tip operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”. Na radionici je sudjelovalo 140 sudionika uključujući i predstavnike Općine Kumrovec i partnera Zagorske razvojne agencije.
Podnošenje prijava na natječaj planirano je od 04. studenog do 23. prosinca 2016. godine,a prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, dok su prihvatljivi troškovi gradnja ili rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u naselju s najviše 5000 stanovnika.
Općina Kumrovec na predmetni natječaj planira prijaviti nerazvrstanu cestu Lončarov Put – Donji Škrnik ukupne duljine 3,5 kilometara za koju je izrađena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola. Sredstva potpore osiguravaju se u proračunu Europske Unije i državnom proračunu Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85 % udjela, a Republika Hrvatska 15 % udjela.