Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odobren je projekt ulaganja u uređenje park šume Dubrava u Kumrovcu iz EU fondova

U ovim teškim trenucima za cijelu Europu i Svijet tako i za našu lokalnu zajednicu Općina Kumrovec dobila je dobre vijesti od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Općina Kumrovec još 2018. godine prijavila je projekt uređenja park šume Dubrava u Kumrovcu (šuma ispod “Spomendoma”) na Podmjeru 8.5. “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”, tip operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” te je zahtjev pozitivno ocijenjen.

Odlukom o administrativnoj provjeri projekt Općine Kumrovec s ostvarenih 45 bodova ostvario je potporu u iznosu 471.500,00 kuna što iznosi 100% predviđenog iznosa projekta. Financiranje projekta je 85% (400.500,00 kuna) iz proračuna Europske unije i 15% (70.725,00 kuna) iz proračuna Republike Hrvatske.

Projektom su u park šumi Dubrava planirani pripremni radovi na terenu, čišćenje terena, izrada staza i stuba, izvedba nabava i postava klupa za sjedenje i stolova te izrada info tabli.

Projekt će Općina Kumrovec realizirati kada se za to ostvare preduvjeti tj. po stabilizaciji pandemije COVID-19 bolesti.