Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Muzej u vrtiću, vrtić u muzeju!

MUZEJ U VRTIĆU, VRTIĆ U MUZEJU!

Pozivamo djecu, roditelje, bake, djedove da se priključe Fašniku u Klanjcu u subotu 22.02. 2014. u 11,00 sati na Trgu Antuna Mihanovića te da svojim dolaskom  podrže nastup mališana iz Dječjeg vrtića Jaglac.
Cilj aktivnosti uz projekt Muzej u vrtiću, vrtić u muzeju je njegovanje svijesti o očuvaju baštine i osvještavanje kreativnog izraza djece i odraslih u smislu poticaja izrade vlastitih, ekološki vrijednih maski.
Djeca Dječjeg vrtića Jaglac iz Kumrovca  u jeku su priprema za predstojeći Fašnik. Nastavljajući sudjelovanje u edukativnom projektu Vrtić u muzeju,muzej u vrtiću aktivnosti su započele izložbom Maske autorice Tatjane Brlek.Izložba predstavlja maske- dječje radove koji se čuvaju u istoimenoj zbirci  Muzeja „Staro selo“ Kumrovec a koje su izradili učenici osnovnih škola Županije Krapinsko zagorske 1995.g.  Uz dječje radove predstavljena je i tradicijska maska sutlanskog kraja Košuta.Izložba je bila popraćena  likovnom radionicom u kojoj su sudjelovala djeca starije vrtićke skupine , autorice  Vere Iveković. Aktivnosti DV Jaglac nastavljaju se u srijedu19.02.2014.. radionicom izrade maski u kojoj će uz tetu Martinu, Mariju i Veru sudjelovati djeca i roditelji  mlađe i starije vrtićke skupine sa ciljem izrade maski koje će se predstaviti na dječjoj fašničkoj povorci u Klanjcu.
Čekamo Vas!
Tatjana Brlek