Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

32. Tradicionalna Zagorska svadba u Muzeju Staro selo Kumrovec

Pozivnica-2015
Tradicionalno događanje Zagorska svadba osmišljeno je s ciljem očuvanja, njegovanja i predstavljanja nematerijalne tradicijske kulturne baštine Hrvatskog zagorja, pri čemu je poseban naglasak stavljen na svadbene običaje, pjesme, plesove i kulinarsku tradiciju, kako kumrovečkog kraja tako i Hrvatskog zagorja.

Program ovogodišnje manifestacije započet će u 10 sati prikazom tradicijskih obrta.
Od 14 sati posjetitelji će moći sudjelovati u muzejsko-edukativnim radionicama izrade cvijeća od krep-papira i rada na tkalačkom okviru, a za djecu će biti organizirana igraonica.
Ove će sadržaje glazbeno popratiti Tamburaška sekcija Erdödy iz Kačkovca. U 15 sati gđa Nada Zgorelec, pobjednica ovogodišnjih Babičinih kolača, predstavit će slasticu kojom je ostvarila taj uspjeh – kolač Gostovanjsko prase.

Izložba Snježane Ricijaš Tam od Sutle idu svati10 , bit će otvorena u izložbeno-galerijskom prostoru Muzeja u 15:30, uz prigodni kulturno-umjetnički program Trikraljskih zvezdara.
Središnji događaj ove priredbe – prikaz svadbenih običaja Kumrovca i okolnih naselja – počet će u 16 sati, a izvest će ga Etno udruga Zipka iz Kumrovca.

Organizator manifestacije, ove je godine Muzej “Staro selo” Kumrovec, ustrojbena jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja, uz financijsku podršku Krapinsko-zagorske županije, Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela te Općine Kumrovec.