Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

3. RALLY KUMROVEC 2013.

Dragi posjetitelji,

Veseli smo što i treću godinu za redom, u Kumrovcu i Zagorskim Selima, možemo zaželjeti dobrodošlicu najboljim rally posadama koje će doći i boriti se za prve bodove rally prvenstva HAKS-a za 2013.-tu godinu.

Ove godine slavimo 550 godina prvog spomena imena Kumrovec. „3. RALLY KUMROVEC 2013.” vozi se u okruženju prepunom prirodnih, kulturnih, povijesnih i inih znamenitosti. Jedna od atrakcija koja Vas očekuje je Muzej “Staro selo” Kumrovec, jedinstveni muzej na otvorenom s očuvanim izvornim seoskim kućama s prijelaza 19./20. stoljeća. Staro selo u svom središtu ima i rodnu kuću Josipa Broza Tita, najveće svjetske povijesne ličnosti ovih prostora. Ovdje je 1573. godine počela prva pobuna seljaka protiv feudalnih i crkvenih ugnjetavanja. Ponosimo se i time što je u Kumrovcu 1819. g. rođena operna primadona, grofica Sidonija Erdody Rubido, koja je prva, javno, pjevala hrvatskim jezikom (Još Horvatska ni propala). Na ulaznim vratima Općine Kumrovec čeka Vas spomenik hrvatskoj himni “Lijepa naša” u zaštićenom “Značajnom krajobrazu Zelenjak”, okruženom šumovitim padinama klanca rijeke Sutle. Nadamo se da ćete tijekom svojeg boravka u Kumrovcu posjetiti sve ove znamenitosti, kao i kapelice “Svetog Roka” i “Majke Božje Risvičke.

Ugostiteljski objekti, naše kleti po bregima, dobro i prijateljsko okruženje domaćina, sa velikim zadovoljstvom Vas očekuju. Sigurni smo da ćete se Vi – ljubitelji oktanskih sportova, domaći i strani, odlično provesti i ove godine u Kumrovcu – “Najpoznatijem selu na svijetu”!

Dobro došli u Kumrovec,

Dobro došli u Zagorska Sela, na otvorenje auto-rally sezone 2013.-te!