Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Započela je II. faza rekonstrukcije zgrade Centra za posjetitelje Kumrovec

Općina Kumrovec započela je još jedan kapitalni projekt ulaganja u općinske zgrade. Nakon prošlogodišnjeg ulaganja u proširenje i cjelokupnu rekonstrukciju dječjeg vrtića ove se je godine pristupilo II. fazi rekonstrukcije zgrade centra za posjetitelje u Kumrovcu. Navedenu zgradu kao i park oko zgrade, parkirališta i okolno zemljište Općina Kumrovec stekla je u vlasništvo kompenzacijom s Republikom Hrvatskom u kojoj je Općina Kumrovec oprostila 383.000,00 kuna duga Republike Hrvatske prema Općinskom proračunu, a za uzvrat Republika Hrvatska ustupila je Općini navedeni kompleks koji se sastoji od zgrade koja se prostire na više od 350 metra četvornih i zemljišta površine oko 5 hektara.
Do sada je uloženo 150.000,00 kuna u projektnu dokumentaciju i 300.000,00 kuna u obnovu krovišta zgrade i ugradnju krovnih prozora. Drugom fazom rekonstrukcije zgrade planira se uređenje 205 metara kvadratnih do sada neuređenog potkrovlja zgrade i stubišta za pristup potkrovlju. U potkrovlju će se izgraditi multimedijalna dvorana i izložbeni prostor veličine 110 metra kvadratnih, sa mogućnošću prijema cca. 80 posjetitelja istovremeno. U preostalom prostoru biti će izgrađene tri uredske prostorije, prostorija za boravak, čajna kuhinja, lođa sa pogledom prema Kumrovcu, sanitarni čvor i spremište za potrebe multimedijalne dvorane.
Vrijednost planiranih radova II. Faze rekonstrukcije je 750.000,00 kuna, a radove sufinancira sa 323.000,00 kuna Ministarstvo turizma RH, dok preostala sredstva osigurava Općina Kumrovec. Ugovoreni rok izvođenja radova II. Faze rekonstrukcije zgrade je 120 kalendarskih dana.