Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

WRC Croatia 2023

VEČERAS POČINJE RALLY SPEKTAKL WRC CROATIA RALLY 2023

Ceremonijalni start s početkom u 18.30 sati označit će početak svjetskog automobilističkog rally spektakla koji se treću godinu zaredom vozi kroz pet hrvatskih županija u automobilima vrijednima više od nevjerojatnih 12 milijuna eura

Zagreb, 20. 4. 2023. – Ceremonijalnim startom danas od 18:30 ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu počinje treće izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally. Riječ je o jednoj od najvećih sportskih manifestacija ikad održanih u Hrvatskoj koju će po najavama i predviđanjima ove godine uživo pratiti više od 500.000 navijača iz Europe i svijeta, a desetine milijuna rally zaljubljenika putem izravnih TV prijenosa u 166 zemalja.

Za titulu prvaka borit će se 54 najbolje svjetske rally posade u automobilima čija se vrijednost procjenjuje na više od nevjerojatnih 12 milijuna eura, a koje u vikendu pred nama očekuje čak 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine od 301,26 kilometara. Utrka u Hrvatskoj jedna je od rijetkih među svim svjetskim WRC utrkama koje se voze na asfaltu što ju čini iznimno atraktivnom i izazovnom za vozače, ali i za publiku.

U petak, 21. travnja 2023. godine, vozi se kroz Zagrebačku i Karlovačku županiju, u subotu, 22. travnja kroz Zagrebačku, Karlovačku i Primorsko-goransku županiju, a u nedjelju, 23. travnja 2022. godine, u samoj završnici, kroz Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju.

Osim utrka posjetitelji i navijači mogu posjetiti i Servisni park u Novom Zagrebu kod Zagrebačkog Velesajma te iz neposredne blizine vidjeti kako se za utrku pripremaju najbolje svjetske rally momčadi, za koje svakodnevno brine više od 2400 stručnjaka i članova timova.

Uz nastup najvećih svjetskih rally zvijezda Sébastiena Ogiera, Thierryja Neuvilla, Kallea Rovanpera te Otta Tänaka, hrvatske boje branit će osam posada predvođenih Martinom Ravenščakom, koji je prijavljen s Fordom Fiestom Rally3 u klasi WRC3.

WRC Croatia Rally će trajati do nedjelje kad zadnja rally etapa već tradicionalno završava u Kumrovcu, a pobjednik će biti proglašen u nedjelju, 23. travnja 2023. u 15.30 sati ispred zgrade INA-e na Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu.

Zbog održavanje svjetskog prvenstva WRC Croatia Rally 2023 u svih pet hrvatskih županija – Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj te gradu Zagrebu kao domaćinu, u danima od 20. do 23. travnja vrijedit će posebna regulacija prometa. Više detalja o regulaciji prometa:

https://rally-croatia.com/hr/gledatelji/obavijest-o-zatvaranju-prometa .