Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

UPOZORENJE: USKRS BEZ KRIJESOVA

Stožer civilne zaštite Općine Kumrovec upućuje apel da se pridržavate upozorenja MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite RH i Stožera civilne zaštite KZŽ da se ne okupljate povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa i palite krijesove.

Iako je postavljanje i paljenje krijesa uz koje se okuplja lokalno stanovništvo dočekujući Uskrs stoljetna tradicija ove godine moramo biti disciplinirani i pridržavati se uputa i donesenih odluka.                                                                                                             

Podsjećamo naše mještane da su, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, još uvijek na snazi, između ostalih, i slijedeće Odluke: Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama.

Stoga Vas upozoravamo da će, u interesu zdravlja svih nas, područje jedinice lokalne samouprave obilaziti pripadnici operativnih snaga civilne zaštite i policije, a svako okupljanje ili pripremanje krijesa bit će sankcionirano.

Hvala vam svima na razumijevanju i odgovornom ponašanju.