Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Kumrovcu su potpisani ugovori s jedinicama lokalne samouprave, a vezani uz sufinanciranje komunalnih poslova

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar boravio je u radnom posjetu Općini Kumrovec gdje je u Velikoj vijećnici predao odluke o sufinanciranju komunalnih projekata predstavnicima gradova i općina na području Krapinsko-zagorske županije.
U Kumrovcu su potpisani ugovori s jedinicama lokalne samouprave, a vezani uz sufinanciranje komunalnih poslova. Ugovore je osobno predao ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Rijče je o iznosu od 2,9 milijuna kuna za dva grada i 13 općina. Općini Kumrovec dodijeljeno je 304 tisuće kuna za drugu fazu rekonstrukcije zgrade centra za posjetitelje Kumrovec.
Načelnik Kumrovca i domaćin Robert Šplajt rekao je kako ova sredstva puno znače gradovima i općinama te da je riječ o važnoj podršci Vlade našem kraju. Istaknuo je i važnost podrške Županije koja provodi brojne projekte, a pohvale na račun ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja uputio je i župan Željko Kolar. – Kada čovjek dođe na neku funkciju onda ili razumije probleme ili ne razumije. Predrag Štromar pokazao je da razumije koliko su važna komunalna ulaganja i na tome mu hvala – istaknuo je Kolar dodajući da je riječ o ministarstvu koje ne dijeli sredstva po stranačkoj pripadnosti.
Ministarstva moraju pomagati sjeveru Hrvatske . Mi smo izmijenili Zakon o sufinanciranju jedinica lokalne samouprave kojim je više od 60 milijuna kuna direktnih prihoda od poreza otišlo je jedinice lokalne samouprave da sami odlučuju u što će ulagati. Tu je i rješavanje pitanja klizišta koje se na našu inicijativu konačno počelo sustavno rješavati – istaknuo je resorni ministar nabrajajući još neke projekte poput energetskih obnova javnih zgrada, ali i subvencioniranje kredita za mlade obitelji.
Nakon svečanosti potpisivanja, Štromar je u društvu župana Željka Kolara i načelnika Roberta Šplajta obišao i Staro selo u Kumrovcu, odnosno Titov spomenik.