Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sajmeni dan u Kumrovcu

12654651_1026296944102082_9161048888473744284_n

Na parkiralištu Hostela Kumrovec, održana je prigodna svečanost povodom otvorenja Sajmenog dana u općini Kumrovec. Na svečanosti otvorenja su nastupili članovi kumrovečke etno – udruge Zipka. Kumrovečki Sajmeni dan održavat će se jednom tjedno i svake subote od 8 do 14 sati na parkiralištu kraj Hostela Kumrovec, a očekuje se ponuda domaćih mliječnih i suhomesnatih proizvoda, zelenjave i ostalih proizvoda iz vrta, rasadnica i cvijeća, domaće peradi, osnovnih obrtničkih proizvoda za kućnu upotrebu i dr.

Sajam zajednički organiziraju Hostel Kumrovec i kumrovečka Udruga “Inicijativa za razvoj općine Kumrovec”. Na otvorenju sa štandovima se pojavilo desetak vlasnika OPG-a iz Kumrovca i okolice. Predsjednik Udruge “Inicijativa za razvoj općine Kumrovec”, Ivica Hrastović, rekao je na otvorenju Sajma kako je ovo samo jedna od inicijativa Udruge da bi se poboljšao život mještana Kumrovca. Marijan Žnidarec ispred Hostela Kumrovec, rekao je da kako je Sajam prilika da Kumrovčani prodaju svoje poljoprivredne proizvode i vina, osim mjesnom stanovništvu i turistima koji u sve većem broju dolaze u Kumrovec. U ponudi, rekao je Žnidarec, nedostaju još neki autohtoni zagorski proizvodi, poput primjerice bučinog ulja ili kupinovog vina, no upravo je to poticaj mladima da s tom proizvodnjom krenu i zauzmu mjesto na zagorskom tržištu

Sajam je kao izaslanik kumrovečkog načelnika Dragutina Ulame, otvorio predsjednik kumrovečkog Općinskog vijeća Srečko Blažičko.

Galeriju fotografija možete pogledati na facebook stranici Hostela Kmrovec na slijedećem linku:

1. Sajmeni dan u Kumrovcu