Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Rokovo u Kumrovcu

Uz Rokovsku nedjelju i blagdan zaštitnika Kumrovca sv. Roka, po 33. put u Kumrovcu, u Muzeju “Staro selo”, ove nedjelje se održala “Zagorska svadba” u izvedbi Etno udruge “Zipka”, manifestacija kojoj je osnovni cilj očuvanje, njegovanje i predstavljanja tradicijske kulturne baštine Hrvatskog zagorja.

Otvorena je i izložba “Kina u objektivu foto – aparata” koju je predstavilo Hrvatsko društvo prijatelja Kine, zatim izložba “Najljepši je crven cvijet”, autorice Slavica Moslavac iz Muzeja Moslavine Kutina, kao i treća izložba “Zbirajte se svati”, autora Gorana Škrleca iz kumrovečkog Muzeja “Staro selo”.

Održana je i vatrogasna zabava . Nastupili su Inkognito bend i grupa Motiv. U organizaciji Turističke zajednice Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela i DVD-a Kumrovec, održan je i koncert na kojem su nastupili Jasmina Levičar na citri i Mateja Bobek kao vokal iz Slovenije, te na koncertu “Vječne melodije”, uz pratnju grupe Motiv, Srećko Blažičko, Robert Bračun, Branko Greblički Ventek i klapa Brv, Duet Zdenka Poljak i Anđelka Hrastović, roker Tomislav Greblički Ventek te Lepi cajti.

foto: Ivica Bitunjac, Ivica Hrastović, DVD Kumrovec