Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Proslava 19. obljetnice osnutka Općine Kumrovec i Dana Općine Kumrovec

U četvrtak 24. studenog 2016. obilježena je 19. godišnjica osnutka Općine Kumrovec i Dan Općine Kumrovec. Proslavu Dana Općine Kumrovec dolaskom su uveličali cjenjeni gosti; župan Krapinsko-zagorske županije, načelnici, gradonačelnici, predstavnici Općinskih vijeća, poslovni partneri, predstavnici javnih i privatnih poduzeća i ustanova, predstavnici udruga, vijećnici općinskog vijeća i mnogi drugi. Načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama iznio je izvješće za proteklu 2016. godinu u kojem se je osvrnuo na sve važno što se je dogodilo u Općini tijekom godine, na općinske investicije i planove, kao i elementarne nepogode koje su u protekloj godini nanjele velike štete našim poljoprivrednicima, gospodarstvenicima, ali i javnoj Općinskoj infrastrukturi.
Povodom Dana Općine Kumrovec i 19. godišnjice osnutka Općine dodijeljena su javna priznanja u vidu Zahvalnica i Priznanja pojedincima i tvrtkama koji su se na neki način istaknuli i svojim doprinosom i radom doprinjeli ugledu, gospodarskom razvitku ili sveukupnom boljitku Općine Kumrovec;
Priznanja su dodijeljena;
1. Agenciji Imago za izvrsne rezultate postignute u 2016. godini u području marketinga. Reklamna agencija Imago osmislila je najsnažniji domaći brend Janu – voda s porukom ljubavi te osvojila važne nagrade poput Grand Prix nagrade s Golden Druma u Ljubljani, najvažnijem kreativnom festivalu oglašavanja u ovom djelu Europe te brončanoga lava na Cannes Lionsu, najvećem svjetskom festivalu kreativnosti i oglašavanja. Vlasnik agencije gospodin Damir Ciglar također se je istaknuo u pomoći Općini Kumrovec u izradi marketinškog koncepta interaktivnog izložbenog centra „Život jednog bravara“ koji je općini koristio priliko prijave projekta rekonstrukcije Turističko-informativnog centra Kumrovec na javni poziv Ministarstva turizma. Gospodin Ciglar također je pomogao Udruzi vinara „Grozd“ u izradi promidžbenog materijala.
2.Priznanje za aktivnost i zalaganje na području mjesnog odbora Donjeg Škrnika dodjeljeno je gospodinu Damiru Dugonjivcu. Gospodin Dugonjivec zalagao se je za okupljanje i informiranje mještana o raznim događanjima na području lokalne zajednice. Isto tako na inicijativu i osobno zalaganje g. Dugonjivca uređen je spomenik Palim Borcima NOB-a u Donjem škrniku.
3.Priznanje za višegodišnje uspješno bavljenje uzgojem pasa i osvojena brojna priznanja na međunarodnim i domaćim smotrama Općina Kumrovec dodjeljeno je gospođi Sanji Vuk.
4. Priznanje je dodjeljeno gospođi Štefici Iveković za osvojenu nagradu za djelatnicu godine u kategoriji prodavača u akciji Hrvatske turističke zajednice „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“.

Zahvalnice su dodijeljene;
1. Komunalnom poduzeću Zelenjak d.o.o. za pomoć u opremi i strojevima pri izvanrednoj sanaciji općinskih nerazvrstanih cesta nakon elementarne nepogode – olujnog nevrjemena. Nakon nevrjemena i nezapamćene količine kiše koja je pala u iznimno kratkom vremenu mnoge općinske ceste postale su neprohodne zbog ispiranja kamenog materijala i odrona te je Zelenjak d.o.o. priskočio u pomoć općinskim djelatnicima u osiguranju prohodnosti nerazvrstanih cesta.
2.Zahvalnica za angažman i doprinos pri izgradnji infrastrukture na području Općine Kumrovec, ponajprije završenoj rekonstrukciji državne ceste D205 dodijeljeno je saborskom zastupniku gospodinu Siniši Hajdašu-Dončiću.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća izaslanstvo Općine Kumrovec i cijenjeni gosti položili su vijence kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku.

Svečanosti proslave Dana Općine Kumrovec prisustvovali su; Župan Željko Kolar, saborski zastupnik Siniša Hajdaš-Dončić, izaslanstvo prijateljske Općine Fažana predvođeno načelnicom gđom. Adom Damjanac i predsjednikom Općinskog vijeća g. Timotejem Pejinom, župan susjedne prijateljske Općine Bistrica ob Sotli g. Franjo Debelak, brojni načelnici i načelnice uključujući načelnicu Općine Kraljevec na Sutli gđicu. Danijelu Pongrac, Zamjenika predsjednika gradskog vijeća grada Klanjca g. Mirka Lunka, Načelnika Općine Zagorska Sela g. Željka Kodrnju, Načelnika općine Desinić g. Zvonka Škreblina, Načelnika općine Hum na Sutli g. Zvonka Jutrišu,Zamjenika načelnika općine Tuhelj g. Mladena Hercigonju i mnogi drugi.