Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Priopćenje o vremenskim uvijetima i stanju prohodnosti županijskih, lokalnih i općinskih nerazvrstanih cesta na području Općine Kumrovec

Upozorenje-snijeg-zimski-uvjeti
Radi snježnih oborina, vrlo niskih temperatura i vrlo jakog vjetra na županijskim i lokalnim cestama Krapinsko-zagorske županije su zimski uvjeti, kao i na općinskim nerazvrstanim cestama Općine Kumrovec. Ceste su bijele, ali prohodne. Iz spomenutih razloga stvaraju se zapusi, odnosno nanosi suhog sipkog snijega u ponegdje i u većoj debljini. Tijekom popodneva i večeri 26.02.2018. ekipa zimske službe Općine Kumrovec radila je na probijanju snježnih nanosa i osiguranju prohodnosti općinskih nerazvrstanih cesta. Zasad su sve Općinske nerazvrstane ceste, lokalne ceste i županijske ceste na području Općine Kumrovec prohodne. Vozači su dužni imati propisanu zimsku opremu te voziti oprezno i prilagoditi brzinu uvjetima na cesti. U slučaju potrebe trebaju na vozilo montirati lance.
Na nekim cestama u Krapinsko-zagorskoj županiji radi olujnog vjetra i mećave su zapusi preveliki pa su trenutno te ceste zatvorene za promet. Radi se o slijedećim cestama:
Ž2257 – Gorjani (tzv.rimska cesta)
Ž2127 – Veternica
Ž2129 – Martinščina
L22020 – Gornja Selnica
L22067 – Loborčeci
Ž2126 – Gregurovec
Ž2128 – Petrova Gora
Vozači trebaju uvažiti ovu informaciju i ne smiju voziti nabrojanim cestama.
Sve ceste prvog prioriteta su prohodne.
U prilogu ovog priopćenja nalazi se i priopćenje o izvanrednim uvjetima na županijskim i lokalnim cestama izdano od strane Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije.
Priopćenje o izvanrednim uvjetima na ŽC i LC na dan 27.2.18.