Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Posjeta gradu Berovu, Republika Sjeverna Makedonija (25.10.- 27.10.2022.)

Delegacija Općine Kumrovec na čelu s načelnikom Robertom Šplajtom posjetila je ovaj tjedan grad Berovo u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Berovo je grad s najvećom koncentracijom kisika koji se nalazi u istočnom dijelu Sjeverne Makedonije, ispod padina Maleševskih planina na površini od 595 km.

Povod ove posjete bio je realizacija suradnje između Općine Kumrovec i Grada Berova započete u okviru projekta Europa za građane.Zajedno smo obišli sve Berovske institucije na lokalnoj razini – Dječji vrtić, Osnovnu školu, Srednju školu, Dom za starije i nemoćne, Dom kulture i muzej, Javnu vatrogasnu postrojbu, gdje su se održali radni sastanci s razmjenjivanjem iskustva i dobre prakse. Izrazito gostoljubivi domaćini upoznali su nas s berovskom kulturom koja je vrlo bogata, dok je njihov najveći biser Berovsko jezero – umjetno jezero uz koje se proteže borova šuma.

Ovu uspješnu suradnju sljedeće godine ispunit će bratimljenje između Općine Kumrovec, Grada Berova i Grada Bolyarova ( s kojim nas isto tako veže dobra suradnja) u Kumrovcu na Dan mladosti.