Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objavljen je natječaj za zapošljavanje žena u sklopu projekta “Žene za zagorje”

logo-zene_Za_zagorje_062018-fin
Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec sudjeluje u projektu Žene za Zagorje u okviru kojeg će biti zaposleno 50 nezaposlenih žena (svaka žena pruža potporu za 5 krajnjih korisnika), od toga 25 na području GDCK Krapina, 13 na području GDCK Pregrada i 12 na području GDCK Klanjec.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, a započeo je 30.05.2018. potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina kao prijavitelju i glavnom partneru dodijeljena bespovratna sredstva u 100% intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 % je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec (Grad Klanjec i Općine Kumrovec, Tuhelj, Kraljevec na Sutli i Zagorska Sela)
Žene će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju, koje je potrebno kvalitetno identificirati, u čemu je veoma važna uloga partnera, a Centri za socijalnu skrb provjeravaju da ne primaju već istu uslugu, istaknuto je na sastanku projektnih partnera koji je u srijedu,13.6. održan u Krapini.
Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec objavilo je 14. 6. 2018. natječaj za zapošljavanje na projektu “Žene za Zagorje” koji je otvoren do 28.6.2018., a na koji se mogu javiti nezaposlene žene koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, osobito one starije od 50 godina i žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl.
Radnica za pomoć u kući radit će na aktivnostima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć kod brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.
Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za pet krajnjih korisnika koje će obilaziti više puta tjedno, te će im pružati odgovarajuću podršku, svaki tjedan će prisustvovati sastanku s terenskim koordinatorom na svojem području s kojim će zajednički onda utvrđivati raspored aktivnosti pružanja potpore krajnjim korisnicima, a tijekom ostatka tjedna će informirati terenskog koordinatora o izvršenim aktivnostima, te eventualnim problemima.
Pogodnosti za zaposlene žene:
 ugovor o radu na 24 mjeseca
 mjesečna plaća 3.439,80 kn bruto (2.751,84 kn neto)
 prigodne nagrade 2.500,00 kn godišnje (regres, božićnica, uskrsnica)
 trošak prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta rada te tijekom rada (do svih lokacija koje pružaju aktivnosti pružanja potpore i podrške) od 2 kn/km
 bicikl na korištenje
 službeni mobitel sa plaćenom pretplatom
 besplatno obrazovanje i osposobljavanje za njegovateljicu odvija se u toku radnog vremena
 trošak prijevoza od mjesta stanovanja do mjesta obrazovanja i osposobljavanja i obrnuto – stvarni trošak javnog prijevoza
 završetkom obrazovanja i osposobljavanja steći će javnu ispravu o obrazovanju/ osposobljenosti.
Zainteresirane kandidatkinje mogu se prijaviti na natječaj pisanom prijavom na adresu Gradskog društva Crvenog križa Klanjec, Ulica Lijepe naše 22, 49290 Klanjec do 28.6.2018. godine.
Sve detalje natječaja možete potražiti na:

Natječaj “Žene za Zagorje”

esif