Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježavanje 21. rođendana Općine Kumrovec

Dan općine Kumrovec slavi se 24. studenog u sjećanje na postavljanje spomenika hrvatskoj himni “Lijepa naša” u Zelenjaku. U sklopu obilježavanja dana Općine Kumrovec u petak 23. studenog 2018. održana je svečana sjednica povodom dana Općine Kumrovec u restoranu Zelenjak. Svečanoj sjednici prisustvovalo je 140 uzvanika uz predsjednika Općinskog vijeća Općine Kumrovec Tomicu Broza i načelnika Roberta Šplajta kao domaćine sjednici su prisustvovali izaslanstvo prijateljske Općine Fažana na čelu sa zamjenicom načelnika Adom Damjanac, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štormar, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti Dubravko Ponoš, izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije; župan Željko Kolar i dožupan Anđelko Ferek Jambrek, predsjednica županije skupštine Vlasta Hubicki, župan Občine Podčetrtek Peter Misija te brojni načelnici, gradonačelnici i predstavnici prijateljskih općina i gradova te drugi uvaženi gosti. Povodom svečanosti obilježavanja dana Općine dodijeljena su javna priznanja kako slijedi:
NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO:
1. Ivanu Mikši
2. Ivanu Lončaru
PLAKETA:
1. Mirku Štefanu za izniman doprinos u razvitku gospodarstva
• PRIZNANJE:
1. Branku Ulami za 100 puta dobrovoljno darivanje krvi
2. Antoneli Špiljar za odličan uspjeh u sva 4 razreda srednjoškolskog obrazovanja
3. Nataši Žlender za odličan uspjeh u sva 4 razreda srednjoškolskog obrazovanja
4. Ivici Peneziću za uspješnog mladog poduzetnika
5. Danijelu Iviću za uspješnog mladog poduzetnika i aktivnog člana lokalne zajednice
ZAHVALNICA:
1. Društvu Naša djeca Kumrovec za 20. godina aktivnog rada
2. Ivici Brozu za aktivno sudjelovanje u djelovanju više udruga i doprinos razvitku općine Kumrovec
3. Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec za osvojeno 2. mjesto na regionalnom odbojkaškom natjecanju pod mentorstvom Daria Zagvozde
4. Osnovnoj školi Josipa Broza Kumrovec za najbolju osnovnoškolsku zadrugu na državnom natjecanju pod mentorstvom Božice Berc
5. Dragici Prekratić Zuber za dugogodišnji odgojno obrazovni rad
6. Branku Pratengrazeru za dugogodišnji odgojno obrazovni rad i doprinos razvitku općine Kumrovec
7. Mirjani Prtenjak za dugogodišnji odgojno obrazovni rad
8. Zdenki Poljak za dugogodišnji odgojno obrazovni rad
9. Nikoli Ivekoviću za iznimne sportske rezultate u plivanju
10. OPG Josipa Firšta za aktivno sudjelovanje na svim kumrovečkim događanjima
11. OPG Miljenka Cveka za aktivno sudjelovanje na svim kumrovečkim događanjima
12. OPG Borisa Antolića za aktivno sudjelovanje na svim kumrovečkim događanjima

U subotu 24. studenog 2018. održano je obilježavanje Dana Općine Kumrovec za mještane kulinarskim natjecanjem u kuhanju junećeg gulaša u kojem je sudjelovalo desetak Kumrovečkih udruga. Komisija za ocjenjivanje gulaša sastojala se je od načelnice općine Kraljevec na Sutli Danijele Pongrac, načelnika općine Desinić Zvonka Škreblina, načelnika Kumrovca Roberta Šplajta, a predvođena načelnicom Općine Zagorska sela Ksenijom Krivec Jurak ocijenila je najboljim gulaš udruge vinara i vinogradara “Grozd”, drugi najbolji gulaš bio je onaj lovačke udruge “Srnjak” dok je treći najbolji bio onaj klape “Brv”. Svih 200 porcija kuhanog gulaša kojeg su pripremile udruge podijeljeno je mještanima.
Dok su na općinskom trgu udruge pripremale gulaš načelnik i predsjednik Općinskog vijeća zajedno sa Društvom naša djeca Kumrovec u velikoj vijećnici Općine Kumrovec održali su prijem i darivanje djece rođene u 2018. godini. Ukupno je u 2018. u Općini Kumrovec rođeno 6 dječaka i 8 djevojčica.

Obilježavanje Dana Općine Kumrovec završeno je u nedjelju prigodnom predstavom “Sveta Štefa” u izvedbi dramske sekcije ŠKD Sveti Petar Brezno u režiji Sare Kolar. Besplatnu predstavu došlo je pogledati 150 Kumrovčanki i Kumrovčana.