Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Manifestacija Noć muzeja 2014 održavala se u organizaciji  Muzeja “Staro selo ” Kumrovec –  Muzeji Hrvatskog zagorja  

Izložba NEPOZNATI POKLONI u Muzeju „Staro selo“, Niža pučka kumrovečka škola, u petak, 31.1.2014., od 18,00 -22,00 sati.

 U Noći muzeja posjetitelji su mogli po prvi puta razgledati poklone Josipu Brozu koje je kao predsjednik bivše države dobivao u raznim prilikama. Bit će to svojevrstan vremeplov u prošlosti i podsjetnik na neka druga vremena.

.Kao dječak krenuo je iz Kumrovca na školovanje u svijet. Nitko tada nije ni slutio da će mali Josip Broz postati jedna od najpoznatijih ličnosti 20.st. Isprva zatečeni životnim putom svog sumještana, Kumrovčani tek kasnije postaju svjesni njegovog imena na prostorima JI Europe i u svijetu. Hotel Kumrovec 1962.g. preuređuje se u rezidencijalni objekt u kojem je Josip Broz tijekom svojih boravaka u Kumrovcu primao mnogobrojne delegacije, domaće i strane. Prigodom tih susreta, protokolom je predviđeno i primanje poklona kako od svojih sumještana, tako i od građana s prostora JI Europe i mnogih stranih delegacija. U Noći muzeja posjetitelji će moći po prvi puta razgledati poklone Josipu Brozu koje je kao predsjednik bivše države dobivao u raznim prilikama. Bit će to svojevrstan vremeplov u prošlosti i podsjetnik na neka druga vremena.