Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Neriješeni predmeti između Općine Kumrovec i Ministarstva državne imovine

REPUBLIKA HRVATSKA
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
OPĆINA KUMROVEC OPČINSKI NAČELNIK

Predmet: Priopćenje za javnost

Poštovani,
s obzirom da smo tokom jučerašnjeg dana iz medija saznali vijest da će u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji i gradu Krapini te Općinama Marija Bistrica i Kumrovec doći ministar Goran Marić, a da nismo iz kabineta ministra dobili nikakvu službenu potvrdu tog dolaska smatramo se dužnim obavijestiti javnost o vrlo ozbiljnim neriješenim problemima koji su u toku.
Općina Kumrovec je još u prosincu mjesecu zatražila sastanak sa gospodinom ministrom po pitanju rješavanja svih problema vezanih uz problematiku državne imovine na našem području i tek smo 18.04.2017., što znači skoro 4 mjeseca od poslanog dopisa dobili termin za sastanak s time da nas nije mogao primiti ministar već smo sve relevantno iznijeli njegovim suradnicima.
Čudi nas činjenica da ni tada kao ni danas nitko iz najužeg ministrovog tima, a i sam ministar s kojim smo se u prolazu na hodniku pozdravili nije imao potrebu obavijestiti nas o ovom posjetu koji je sigurno bio prije planiran.
S obzirom na sve navedeno smatramo da se radi o predizbornom skupu, a kako se više ne mislim baviti lokalnom politikom ne smatram korektnim niti da sudjelujem na predizbornim skupovima opcije koju ne podržavam pa makar me kao načelnika u zadnji trenutak na taj skup pozvao predsjednik lokalnog HDZ-a.
Također sam mišljenja, a to mogu zaključiti iz prakse u Republici Hrvatskoj, da je ministar ukoliko bi bio kvalitetno pripremljen o stanju predmeta koji su u toku danas u službenim prostorijama Općine na sastanku sa legitimno još uvijek izabranim Općinskim vodstvom mogao neke od tih predmeta po kratkom postupku i razriješiti.

Otvoreni predmeti između Ministarstva državne imovine i Općine Kumrovec bez rješavanja pitanja najvećih objekata u državnom vlasništvu su sljedeći:
1. Prijedlog prijeboja dugovanja Republike Hrvatske prema Općini Kumrovec – stanovi
2. Prijedlog prijeboja dugovanja Republike Hrvatske prema Općini Kumrovec – parkovi (zahtjev još iz 2015. godine)
3. Rješavanje stambenog statusa branitelja u stanovima bivše političke škole (predmet još iz 2012. godine)
4. Zahtjev za poklanjanje sportskih terena za provedbu projekta u suradnji sa Hrvatskim auto i karting savezom i nogometnim savezom KZŽ. (zahtjev još iz 2015. godine)

PRILOZI:
Poziv na sastanak sa temom neiskorištene državne imovine – 28.12.2016.
Prijedlog za prijeboj dugovanja – 2 – 14.04.2017.
Prijedlog dugovanja – 05.10.2016.
Požurnica, rješavanje zahtjeva za darovanjem nekretnina – športski centar kumrovec – 28.12.2016.
Požurnica, rješavanje zahtjeva za darovanjem nekretnina – Parkovi – 28.12.2016.

Iz svega gore navedenog mislim da se može zaključiti da je nepripremljenost ovog ministrovog dolaska u Kumrovec, a s obzirom na količinu otvorenih pitanja s kojima se kao načelnik i mi kao Općina susrećemo već decenijama, podcjenjivanje ozbiljnosti problema koji su od životnog značaja za našu Općinu i sve ljude koji žive u njoj.

Načelnik Općine kUmrovec
Dragutin Ulama