Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Manifestacija Bučnica fest

Manifestacija Bučnica fest održana je po 6. puta…

Tjedan bogat zbivanjima u Kumrovcu u okviru manifestacije ”Eko, etno, fletno” jučer je doživio svoj vrhunac održavanjem 6. po redu Bučnica festa. Natjecanje u spremanju bučnice vratilo se nakon dvije godine na veliko zadovoljstvo posjetitelja koji su Kumrovec posjetili u velikom broju te uživali u ugostiteljskoj ponudi i glazbenom programu.

Ove godine na Bučnica festu sudjelovalo  je 11 natjecatelja, a žiri na čelu s velikim promotorom zagorske kuhinje Tomislavom Špičekom nije imao nimalo lak zadatak odabrati najbolju bučnicu.

Naposljetku, Seoski turizam Šumak svojom je bučnicom osvojio „Zlatnu buču“, drugo mjesto zauzeo je Hostel Kumrovec, a treće gostionica Kod Starog. Dodijeljena je i „Mala buča“ za udruge, koju je osvojila slovenska Udruga Kmetic iz Bistrice ob Sotli, drugo mjesto osvojila je Etno udruga Zipka, a treće DND Zagorska Sela.

Odličnu atmosferu pod šatorom na trgu u Kumrovcu dodatno je ugrijala Večer harmonike na kojoj su svirački asevi iz Zagorja i susjedne Slovenije  raspjevali i rasplesali publiku odličnom svirkom na frajtonericama.

Manifestaciji koja je održana uz pridržavanje epidemioloških mjera i COVID redare prisustvovali su načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, saborski zastupnik Predrag Štromar, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te načelnici susjednih općina.