Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

KUM je neprofitna, volonterska udruga koja djeluje na području Općine Kumrovec. Cilj udruge je kroz razne aktivnosti povezati se s ostalim udrugama u Hrvatskoj i svijetu te poboljšati život mladih kroz razne radionice, koncerte, izložbe i slično.

Udruga je osnovana 2009. godine na inicijativu nekoliko mladih s područja Kumrovca. Udruga je u početku provodila ekološke akcije u kojima su članovi udruge uredili 2 parka u središtu Kumrovca, te su u jednom od njih napravili igralište za odbojku na pijesku uz pomoć nacionalne zaklade ZAMAH, počistili kupalište na Sutli od krupnog otpada. Organizirali su nekoliko humanitarnih akcija za pomoć Sportskom društvu „Kumrovec“, DVD-u „Kumrovec“ te knjižnici Osnovne škole Josipa Broza. Održana su predavanja o slobodnom softwareu na području Krapinsko – zagorske županije kako bi upoznali mlade sa slobodnim softwareom. Za najmlađe uzraste organizirali su projekciju crtića u prostorijama Stare škole u sklopu muzeja „Staro selo“ gdje su najmlađi vidjeli gdje su išli njihove bake i djedovi u školu.

Od ožujka 2013. godine udruga je dobila prostore od Općine Kumrovec gdje će se organizirati razne radionice, koncerti i slično.

Kontakt:
Dejan Lutring, Predsjednik Kumrovečke udruge mladih
E-mail: dejan@k-u-m.hr
Web: www.k-u-m.hr

1509202_212854452232862_358912483_n