Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

KUMROVEČKA RALLY RAPSODIJA!

Nova sezona rally prvenstva HAKS-a započela je u Zagorju, u Kumrovcu na najljepši mogući način. Dva lijepa sunčana dana, dobro raspoloženi gledatelji, veliki broj medija uz oduševljene domaćine, koji su na mnoge načine pozdravljali povratak auto sporta u Kumrovec, nakon 20-ak godina, a i još mnogo toga bi se moglo istaknuti za uvod, no citirat ćemo samo jednog od vozača koji je izjavio u cilju, da je ovo bila jednostavno: “Kumrovečka rally rapsodija!”

Od 35 prijavljenih posada, u petak 01. travnja obavilo je administrativni i tehnički pregled, te na Ceremonijalnom startu pojavilo se njih 30 – iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije, što je prema riječima Organizatora bila zadovoljavajuća brojka za početak sezone.

Subota, 02. travnja donijela je nevjerovatnu borbu za sami vrh “generalke” između dva Mitsubishi Lancera EVO IX, gdje je na koncu slavila mađarska posada SZILAGYI-ZEJDA ispred hrvatske posade ŠEBALJ-KLINC, sa prednošću od minimalne 2,3 sekunde. Treće mjesto osvojili su povratnici na hrvatske rally staze, posada ČIBEJ-BITTERMAN vozeći Subaru Imprezu.

No, zaista bi bilo nepravedno uz borbu za sam vrh, ne spomenuti odlične vožnje posada TURK-VIDOVIĆ, BAHORIĆ- BAHORIĆ, LABAŠ-KNEŽEVIĆ, ŠAMEC-BARIČEVIĆ, ĐURKOVIĆ-NOSIĆ, ali i svih rally posada koje su uspjele doći do cilja, ovog kratkog , ali izuzetno zahtjevnog rallya, koji se odvijao na dva brzinska ispita u samoj blizini Kumrovca.

U klupskom poretku prvo mjesto osvojio je klub Organizator – Auto klub DELTA SPORT, drugoplasirani su bili vozači AKK Sveta Nedelja, a trećeplasirani AK Fridge Racinga.

I na kraju, poziv svima je – Vidimo se u “Najpoznatijem selu na svijetu” ponovo 2012. godine!

Slike s ovog iznimno interesantnog događaja pogledajte ispod teksta!