Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kumrovčani posjetili Berovo, Sjeverna Makedonija

Delegacija Općine Kumrovec na čelu sa načelnikom službeno je posjetila Općinu Berovo u Sjevernoj Makedoniji od 24.08. do 27.08.2023. Uz općinsku delegaciju, prisutni su bili i predstavnici kumrovečkih udruga, OPG-ova i institucija, učenici glazbene škole Pregrada-područni ured Kumrovec i učenici Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec, Etno udruga “Zipka” i Vokalna skupina KUD-a Zlatko Baloković Krapinske Toplice.

Načelnik Općine Kumrovec sa delegacijom na radnom sastanku 25.08.2023. službeno je potpisao Sporazum o bratimljenju između Općine Kumrovec i Općine Berovo.

Nakon potpisivanja službenog Sporazuma o bratimljenju, delegacija je posjetila i vatrogasnu postrojbu, a tamo su naši vatrogasci razmijenili dobre prakse i poklone DVD-a Kumrovec, Zagorske javne vatrogasne postrojbe i intervencijska odjela koja su poklon PGD-a Bistrica ob Sotli.

Etno udruga “Zipka”, Vokalna skupina KUD-a Zlatko Baloković Krapinske Toplice, učenici glazbene škole Pregrada-područni ured Kumrovec i učenici Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec nastupali su na Ethno festivalu u Berovu.