Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kristina Anđelka Đopar pobjedila na “Sidoniji 2011”

U Kumrovcu je u nedjelju 18.09. u 18 sati, u održano je prvo natjecanje u opernom pjevanju pod nazivom “Sidonija 2011.”

Nakon što je nekoliko natjecateljica odustalo od natjecanja, što zbog zdravstvenih što zbog privatnih razloga, natjecanju su pristupile dvije natjecateljice, Iva Mihelić iz Siska i Kristina Anđelka Đopar iz Bjelovara, uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk, voditeljice Istarske glazbene scene mladih.

Uz zadane skladbe Vatroslava Lisinskog “Dvie ptice” i ariju Ljubice iz prve hrvatske opere “Ljubav i zloba”, Iva Mihelić oduševila je prisutne izvedbom “Les Filles de Cadix” L. Delibesa, a Kristina Anđelka Đopar kao skladu po vlastitom izboru otpjevala je ariju “Měsíčku na nebi hlubokém” iz opere Rusalka, A.Dvoraka.

Nakon natjecateljskog dijela, prikazan je isječak iz igrano-dokumentarnog filma o Sidoniji Erdödy Rubido redateljice Anđeline Bosančić ‘Ugarska kontesa u Hrvatskoj’.

Stručni ocjenjivački sud koji su činili primadona Gertruda Munitić, predsjednica žirija, zatim Sandra Bagarić, Josipa Lončar, Mladen Häusler, te Ljiljana Labazan, jednoglasnom su odlukom prvo mjesto dodjelili Kristini Anđelki Đopar. Kao prvoplasirana osvojila je novčani iznos u protuvrijednosti 500€ i statuu autora Petra Popijača, a obje natjecateljice osvojile su i mogućnost sudjelovanja na Fažanskim sutonima 2012.

Po proglašenju pobjednice i uručenju nagrade, pobjednica je još jednom počastila prisutne svojom izvanrednom izvedbom arije Rusalke, pod imenom “Měsíčku na nebi hlubokém” iz opere Rusalka, Antonina Dvoraka.