Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST

Za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti osigurano JE 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava u 2015. godini. Sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost se odnosi na sve razine, od općina,gradova i županija, preko poslovnog sektora do građana.

Informacije o energetskoj obnovi obiteljskih kuća možete dobiti svakim radnim danom od 9-15 sati na besplatnoj info liniji 0800 200 170 ili upit možete proslijediti mailom na obiteljske-kuce@fzoeu.hr

Javni poziv za električna i hibridna vozila, u okviru kojeg je prošle godine odobreno sufinanciranje za kupnju 440 takvih vozila, ove će godine biti objavljen krajem veljače. Procedura se neće mijenjati, kao niti iznosi subvencija za vozila od 30 do 70 tisuća kuna. Sufinancirat će se i treninzi eko vožnje za tvrtke i obrtnike te od ove godine i za građane.

S ciljem smanjenja potrošnje energije u kućanstvima,poticat će se kupnja energetski učinkovitijih kućanskih uređaja, odnosno uređaja energetskog razreda A+++. To će se odnositi na kupnju perilice rublja, sušilice rublja, perilice posuđa, hladnjaka, zamrzivača i hladnjaka sa zamrzivačem. Javni poziv predviđen je u svibnju.

Više informacija na linku: http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp