Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Božićna priča u Muzeju Staro Selo

Božićna priča u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec
Pozivamo Vas u Muzej „Staro selo“ Kumrovec u nedjelju 7. prosinca 2014. godine da se od 16,00 sati priključite radosti iščekivanja rođenja malog Isusa. Njegujući tradiciju druge nedjelje došašća, adventa sudjelujte u izradi tradicijskog božićnog nakita kojim se nekada uređivao ambijent zagorske kuća, hiže, a doživljaj koji je prožimao srca ljudi u predbožićnom slavlju doživite izvornim pjesmama i napjevima iz Kumrovca i okolice.
PROGRAM
Program započinje u 16,00 sati u objektu Niža kumrovečka pučka škola izradom tradicijskog božićnog nakita kojim će djeca kititi bor ispred škole.
U isto vrijeme u objektu Život i gospodarstvo zagorske obitelji upoznajte prikaz božićnog uređenja tradicijske zagorske kuće u izvedbi etno udruge Zipka iz Kumrovca i Trikralskih zvezdara iz Škrnika.
U 16,45- završava edukativni program u Nižoj kumrovečkoj pučkoj školi i pozivamo Vas da se sa svjetiljakama – baterijama priključite formiranju procesije koja će uz tradicionalne božićne pjesme etno udruge Zipka iz Kumrovca krenuti prema prostoru Muzeja „Staro selo“ Kumrovec na paljenje druge adventske svijeće. Paljenje druge adventske svijeće uveličat će nastup Trikralskih zvezdara iz Škrnika izvedbom izvornih božićnih pjesama karakterističnih za Kumrovec i okolna naselja.
Tijekom trajanja programa Božićna priča u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec posjetite i naš mali božićni sajam te uživajte u ponudi kumrovečkih ugostitelja,u okusu i mirisu vrućeg čaja i kuhanog vina.
Dobro nam došli!

muzej