Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

6. Izdanje INA Rally-a Kumrovec

banner2014RKbig

Nova automobilistička sezona 2017., već tradicionalno će i ove godine započeti u Kumrovcu. Međunarodni 6. INA Rally u Kumrovcu, kojem je i ove godine pokroviteljica predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, okupit će, kao i lani, više od 70 posada.

Redizajn brzinskih ispita
Koncept utrke iz prošlih uspješnih sezona bio je temelj za redizajn brzinskih ispita. Zadržan je vrlo popularan dio staze, po kojem automobili prolaze dva puta na svakom brzinskom ispitu, a ciljevi se nalaze na novim pozicijama. Ovakva izmjena trase rađena je zbog posada, kako bi dobili što bolje uvjete natjecanja. Rally svake godine okupi nekoliko tisuća gledatelja koji s jednog mjesta mogu vidjeti prilično dugačak i atraktivan dio staze. Prošle je godine dionicom staze bilo više od 500 prolazaka automobila.

Utrka počinje u petak od 16.30 sati, atraktivnim prologom na parkiralištu Termi Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, a u subotu su s ceremonijalnim startom ispred Titove rodne kuće, s početkom od 9 sati, četiri brzinska ispita u Kumrovcu i njegovoj okolici. Itinerer je dugačak 59 kilometara, od čega čak 70 posto otpada na brzinske ispite. Startna i ciljna ceremonija održat će se u Muzeju “Staro selo” u Kumrovcu. Najatraktivnije mjesto za praćenje utrke je samo stotinjak metara od središta Kumrovca, kod igrališta Osnovne škole, gdje će biti organizirana i ugostiteljska ponuda i ponuda OPG-ova.

u privitku se nalazi letak sa svim važnim podacima o Rally-u

flyer RAlly Kumrovec 2017 HR