Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

10. Rally Kumrovec 02. – 04.09.2021.

10. INA Rally Kumrovec međunarodno je natjecanje koje organizira Auto klub Delta Sport iz Zagreba u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, općinama Kumrovec, Zagorska Sela i Tuhelj te tvrtkom Terme Tuhelj. Termin održavanja je od 2. do 4. rujna 2021. godine.

Natjecanje je upisano u kalendare Svjetske automobilističke federacije (FIA) i Hrvatskog auto i karting saveza. Boduje se za Prvenstvo Centralno europske zone, Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Otvoreno prvenstvo Zagreba i Alpe Adria Kup.

Za ovogodišnje natjecanje prijavilo se je 68 posada iz 7 zemalja. Posebna nam je čast što je u godini u kojoj obilježavamo prvu okruglu obljetnicu našeg rallya njegovim trasama održana završnica utrke Svjetskog prvenstva, WRC Croatia rally.

Koncepcijski smo zadržali format petak – subota. Nakon tehničkog pregleda i tzv. shakedowna (službenog treninga), u petak, 3. rujna vozit će se dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj (u dnevnom i noćnom terminu). Subotnji program počinje Svečanim startom u Muzeju Staro selo u 10 sati. Slijedi šest brzinaca u Zagorskim Selima i Kumrovcu, pa cilj u Muzeju Staro selu u 18:15. Ove godine natjecanje će se održati po svim epidemiološkim propisima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporukama Županijskog stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.